Artikel in “Spiegelbeeld” Maart 2015

Een verbluffend eenvoudige methode om van klachten af te komen

Al mijn hele leven ben ik geA?nteresseerd in mensen en de wijze waarop ze functioneren. Wat drijft de mens, wat heft hij nodig? Via een lang traject kwam ik in 2013 bij Rudi Overstegen terecht en volgde bij hem de opleiding vingerreflexologie.

Door middel van de vingerreflexologietechniek sporen we emoties op waardoor klachten zoals fibromyalgie, burn-outs, nek-schouder-en rug-klachten, maag-buikklachten, reuma, COPD, diabetes, en allergie n ontstaan.

Het uitgangspunt hier van vingerreflexologie is, dat oude vastzittende emoties leiden tot klachten van lichaam en geest. Niets nieuws zal je zeggen. Wel nieuw is de wijze waarop je de oude emotie die hoort bij een vervelende gebeurtenis kunt weghalen.

Wat gebeurt er nu eigenlijk?
Door middel van de vingerreflexologietechniek sporen we emoties op waardoor klachten zoals fibromyalgie, burn-outs, nek-schouder-en rug-klachten, maag-buikklachten, reuma, COPD, diabetes, en allergie n ontstaan. Eigenlijk is iedere klacht terug te leiden naar vroegere gebeurtenissen. Door deze gebeurtenissen is het immuunsysteem in de loop de jaren verzwakt.

Door hormonen, stress, voeding, verontreinigingen, DNA, hart, virussen, enzovoort heeft het immuunsysteem al veel te lijden gehad. Klachten van lichamelijke en geestelijke aard hebben dan kans gehad om zich te manifesteren. Al heel vroeg in ons leven bouwen we een muurtje om ons heem om ons te beschermen. Op onbewust niveau kiezen we van n van de drie V’s. We Vechten, Vluchten of Verstarren bij een vervelende gebeurtenis. De vechter ontwikkel een innerlijke woede, die zich uiteindelijk lijkt op te botten, gewrichten en ruggengraat richt. De vluchter ontwikkelt angst ie zenuwen, spieren en organen kan aantasten. Degene die verstart kan problemen met de stofwisseling of allergie n ontwikkelen. In ieder geval stolt er adrenaline en dit valt in de vingers waar te nemen, Bij meervoudige problemen kunnen ook meer V’s een rol spelen. In de vingers, waar onze tastzin al op vroege leeftijd het best ontwikkelde zintuig is, zijn de signalen door een vingerreflexoloog waar te nemen.

Vanuit welk principe wordt er gewerkt?
Door het stapelen van negatieve emoties (door n van de drie V’s) kunnen gestolde adrenaline-kristalletjes zich als kleine knobbeltjes of oneffenheden in de middelvinger van de rechterhand manifesteren. Deze vinger geeft een tijdlijn aan, waardoor je kunt waarnemen op welk leeftijd de eerste negatieve emotie is ontstaan die met je huidige klachten te maken heeft.

Bij deze eerste gebeurtenis hoort een gevoel, een emotie. We kunnen de gebeurtenissen niet veranderen, maar wel de emotie die hierbij hoort. We gaan niet terug naar het verleden. Kort samengevat doen we dit; we halen de belemmerende emotie weg uit je systeem met behulp van ademhalingstechnieken, visualisatie, het sturen van energie en het masseren van de vingers die ieder een eigen functie hebben. Ik praat over we, omdat niet alleen ik actie onderneem, maar samen met de cli nt vinden we de oplossing.

Een aantal voorbeelden. De pink kan als oplossing dienen voor onzekerheid, zelfvertrouwen en depressies. De ringvinger staat letterlijk voor verbondenheid, kan helpen bij het neutraliseren van emoties zoals verdriet, maar ook actuele keelpijn oplossen. De middelvinger zorgt ervoor dat ouwe patronen kunnen worden losgelaten. De wijsvinger staat voor hoe je in het level staat en massage hiervan kan leiden tot het oplossen van eetstoornissen en helpen bij stofwisselingsproblemen. Massage van de duim kan de intuA?tie bevorderen. Combinatie van wijsvinger en pink helpt bij gewichtsafname.

Wat doen de vingerreflexoloog?
De vingerreflexoloog beschikt over meerdere technieken om zowel de oude vastzittende patronen uit het systeem te verwijderen en er nieuwe positieve energie voor terug te zetten. Het weghalen van de belemmerende oude emoties samen laten gaan met het nieuwe huidige bewustzijn, maakt deze methode uniek en zeer doeltreffend. Een cli nt is niet ziek, maar de mens achter de ziekte heeft bepaalde symptomen die we snel met vingerreflexologie kunnen behandelen. Een vingerreflexoloog breekt het muurtje af, zijn of haar brein doet de rest. Ons onbewuste is binnen een seconde in staat om veranderingen te accepteren, waarna het lichaam alleen nog maar hoeft te volgen. Hierdoor leert het lichaam zijn natuurlijke herstellende vermogen weer optimaal te gebruiken. Het immuunsysteem wordt weer versterkt, waardoor “aanvallen” van buitenaf geen kans meer krijgen.

Een praktijkvoorbeeld:
Een cli nt (60-plusser) kwam bij me met een hulpvraag voor COPD. AL jaren gebruikt hij dagelijks medicijnen tegen benauwdheid. Door de middelvinger van de rechterhand, die als tijdelijk dient, te analyseren kon ik vaststellen dat er op 6-jarige leeftijd een gebeurtenis heeft plaatsgevonden, die de eerste negatieve emotie opleverde welke tot de huidige klachten heeft geleid. Ik vroeg mijn cli nt hoe hij zich toen voelde en we zijn aan het werk gegaan met de emotie die daarbij hoorde. Deze emotie hebben we geanalyseerd door het een kleur en vorm te geven en te kijken waar dit in het lichaam geplaatst was. Het voelde als een donkere dolk die in zijn schouder vast zat. Met gebruik van de vingerreflextechnieken hebben we het voorwerp weten te verwijderen. Door toevoeging vna positieve energie in de vorm van een andere kleur, hebben we met behulp van ademhalingstechnieken, massage van de vingers en visualisatie het ontstane gat opgevuld.

Niet alleen het gat, maar ook het hele lichaam en daarna zelfs tot en een meter rondom hebben we samen de nieuwe kleur toegevoegd. Hij heeft 3 maanden zonder medicijnen goed gefunctioneerd. Toen hij weer last kreeg van een verkoudheid, wilde hij graag de laatste restjes opruimen. We hebben nogmaals door middel van visualisatie de longen geA?nspecteerd en met andere vingerreflextechnieken deze schoongemaakt. het voelde bevrijdend. Hij heeft nu controle over zijn gedachten en kan wanneer nodig, zichzelf met zijn positieve klein vullen. Dit was ook het huiswerk dat ik hem meegaf. Zet jezelf voor het slapen gaan in een voor jou positieve kleur en doe dit ook bij het ontwaken. Visualiseer jouw lichaam en geest als schoon, gezond en geheeld.

Wie kan vingerreflexoloog worden?
De opleiding tot vingerreflexoloog is zeer zinvol voor therapeuten en/ of mensen die met mensen werken en hun eigen persoonlijke processen goed (hebben) doorgelopen. Verschilleden technieken zoals ho’ o pono pono (vergevingsproces), visualiseren, geleide- fantasie n, NLP, oplossingsgericht coachen kunnen mede met vingerreflexologie worden gebruikt bij het begeleiden van een cli nt. Er zijn vele holistische benaderingen die mensen kunnen helpen bij allerlei problemen., maar ik heb nog niet eerder zo snel en langdurig resultaat gezien als bij vingerreflexologie.

Mijn persoonlijke werkwijze
Met behulp van psychologische astrologie kan ik snel familiepatronen ontdekken, waardoor mensen soms zA? verbonden zijn met hun familiesysteem dat ze hun immuunsysteem onbewust opdracht hebben gegeven om niet goed te functioneren. Door liefdevol de last die ze dragen terug te geven aan hun voorvaderen, kunnen we dan met vingerreflexologie de “knagende leegte” opvullen met dA?t wat iemand weer versterkt. Mijn kracht ligt in het inspireren en motiveren, waarbij ik hart en hoofd en ziel combineer en mensen leer hoe ze weer in hun eigen stevige positieve energie kunnen blijven. Daarbij, als je altijd doet wat je hebt gedaan, zal je ook altijd krijgen wat je altijd hebt gekregen. Durf een verandering aan te gaan, geef jezelf nieuwe gedachtepatronen, laat belemmerende overtuigingen gaan, leer te vergeven en genees jezelf!